Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
aga31 napisał:

Magda,Ty tez masz takie fajne babelki w domu. Moze troszke wieksze,ale tez slodkie

Dzieki

Hania w grudniu juz 4 latka skonczy, a Joasia teraz 4listopada roczek....jak ten czas szybko plynie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
witam wszystkich, czytam to forum od...., oj już chyba półtora roku, no i nareszcie mogę do Was dołączyć, dziś zrobiłam test i wyszedł pozytywnie, według moich obliczeń z ostatniej miesiączki to będzie to piąty tydzień! mam do Was pytanie odnośnie pierwszej wizyty u lekarza, jak ona wygląda? czy mam na nią zabrać mocz do badania?jacy są tutejsi lekarze? czy bez problemu w sytuacji gdy wykonuje typowo fizyczną pracę(cały dzień na nogach, noszenie, dźwiganie) dostane zwolnienie lekarskie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Magdalena może i moja córka zechce urodzić się 4 listopada Nasze pierwsze dzieci są grudniowe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Natalia-gratulacje co do wizyty u lekarza to wez ze soba probke moczu. Czy lekarz da Ci zwolnienie to zalezy od lekarza i oczywiscie od tego czy ciaza bedzie sie rozwijac prawidlowo i jak bedziesz sie czula ja np jestem w 22 tygodniu- pracuje jako sprzataczka i mam zamiar pracowac dalej poki nie bede miala zadnych dolegliwosci kazda ciaza jest inna ja mialam to szczescie ze mnie ominely wszelki dolegliwosci poczatkowe( mdlosci, sennosc itp) i tego tez Ci zycze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
AK83-dziekuję, na razie czuję się dobrze, choć przyznam, że w minionym tygodniu odczuwałam bóle podbrzusza(czasem dość mocne, takie jak przed miesiączką), trochę mnie to martwi, boje się że to właśnie przez charakter pracy jaką wykonuję. U swojego lekarza jeszcze nigdy nie byłam, nie wiem jaki jest. A czy można chodzić do innego lekarza niż jest się zapisanym? Jest u mnie w okolicy lekarka polka, i chętnie bym do niej chodziła, ale nie ma miejsc, a łatwiej by mi było się porozumieć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Wiem ze mozna zmienic lekarza ale czy chodzic do innego to nie wiem. W kazdym razie pamietaj ze zawsze mozesz zamowic tlumacza za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Gratulacje Tak jak kolezanka wyzej napisala wszystko zalezy od lekarza. Moj np. co wizyta dopytuje sie czy wszystko ok, jak sie czuje, ale ja twardo pracuje pomimo 35 tygodnia ciazy A dzieki temu tydzien po tygodniu mija mi bardzo szybko Twoj lekarz napewno da Ci zwolnienie jak zauwazy cos niepokojacego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
dziękuję za rady, na pierwszą wizytę pójdę z mężem, więc się dogadamy, a na kolejne jak przyjdzie mi iść samej to tłumacz będzie konieczny, a jeśli chodzi o prace to też chciałabym pracować jak najdłużej, ale ja naprawdę mam dość ciężką fizycznie pracę i boje się, że źle to na nas wpłynie. no ale zobaczymy co powie lekarz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
NATALIA GRATULACJE ALEKS SYNUŚ PRZEŚLICZNY SZYBKIEGO POWROTU DO DOMKU ŻYCZE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Natalia gratulacje co do pracy fizycznej to ja np uważałabym na poczatku,piszesz że masz bóle w podbrzuszu i to wszystko na pewno przez dzwiganie i ciągłe stanie;( ja tez od poczatku ciazy sprzatałam i starałam sie uważać przy schylaniu i w ogóle ale juz w 6 miesiącu nie dawałam rady przez kregosłup i brzuch bardzo mi twardniał;( więc poszłam na zwolnienie i bez problemu dostałam i to tez zalezy od lekarza jesli w pracy wdychasz jakieś śmierdzące środki to tez może wpłynąc na dzidzię więc lepiej zapytac lekarza pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok